Továbbképzések

TOVÁBBKÉPZÉS, MESTERKURZUS A LEGKIVÁLÓBB HAZAI ÉS KÜLFÖLDI TANÁROK VEZETÉSÉVEL

Március 2-3. A Víz elem ereje - Mike Mandl (Bécs) tanfolyama

A Víz elem energiája a legnagyobb erőforrás a rendszerünkben. Ahhoz, hogy igazán megértsük a Víz elemet, meg kell értenünk az I Ching (magyarul Ji Csing) Kan trigramját. A Kan a kulcs ahhoz, hogy fejleszteni tudjuk magunkban az életenergiát (Csí/kí), a vitalitást, az akaratot és a szexuális késztetést, illetve közelítsünk a hosszú élet eléréséhez. Ugyanakkor ez a minőség lehet a gyökere sok betegségnek, például a hátfájásnak, a fülzúgásnak vagy a post-covid tünet-együttesnek.

Ezen a két napon közel kerülünk a Kan megértéséhez. Megtapasztaljuk, hogy ez a megértés hogyan mélyítheti a shiatsu-kezeléseinket, illetve hogyan segíthet sok tünet kezelésében. Nem elég a gyakorlatban megállapítani, hogy a vese energetikai állapota inkább kyo vagy jitsu. A Víz a jin és a jang gyökere is a testünkben, a Kan trigram tartalmaz vizet is és tüzet is. Ezért meg kell kérdeznünk magunktól, hogy pontosan mit tapasztalunk. Ha jin problémával állunk szemben, fel kell melegítenünk a testet, ha jang jellegű a kibillenés, akkor hidratálnunk kell. Tehát teljesen más kezelési stratégiát szükséges követnünk. Ha ezt elrontjuk, akkor még súlyosabbá tehetjük a tüneteket.

A Kan trigramnak nagyon mély spirituális jelentése is van. A Ming-re utal, amit sorsnak vagy hivatásnak lehet fordítani. A Kan arra hív minket, hogy járjuk be az egyéni hivatásunkat a Shen-nek, azaz a Tűz szellemének erejével. Ismét a Víz és a Tűz… Ezek közösen nagyon egyedi erőt hoznak létre, amely értelmesen és boldogan vezet minket az életben beteljesedés, a "nagy óceán" irányába.

Mike a bécsi Nemzetközi Hara Shiatsu Akadémia vezetője, több népszerű könyv szerzője, aki egész Európában szívesen látott vendégtanár. Lenyűgöző tudású, magával ragadó személyiség. 2022-ben járt nálunk először, a Po szerepéről tartott egy nagyszerű tanfolyamot.

A tanfolyam témái:
  • A Kan trigram megértése
  • Az Víz elem patológiái jin és jang szerint
  • A jin és jang egyensúly diagnózisa a Víz elemen belül
  • Hatékony és klinikailag bizonyított kezelési protokollok
  • A moxa, gyógynövények és más külső módszerek használata
  • A Dan Tien (Tan Den) energetikai dinamikája
  • Hogyan építsünk fel kí-t, és hogyan használjuk?
  • Hogyan kerüljünk kapcsolatba a Ming-ünkkel?

Mike angolul tanít, Imre Zoli fog fordítani.

Részvételi feltétel: shiatsu alapképzettség

Időpont: 2024. március 2-3.szombaton 9-18, vasárnap 9-16-ig

Kedvezményes részvételi díj: 2024. február 12-ig a Magyar Shiatsu Egyesület tagjainak, az iskola jelenlegi tanulóinak, valamint azoknak, akik elvégezték nálunk mind a 4 modult: 78.000 Ft.

Részvételi díj kedvezmény nélkül: 2024. február 12. után: 93.000 Ft. Részletfizetés lehetséges.


Május 18. szombat: Megnyitjuk az iskolát - speciális gyakorló nap Madocsai Eszterrel

Ezen a májusi szombaton megnyitjuk az iskolát mindenki előtt, aki adni és kapni szeretne shiatsu-kezelést. Lehetőséget adunk neked, aki régebben jártál hozzánk a közös gyakorlásra, bármilyen szinten is tartasz, illetve különösen hasznos lehet ez számodra, ha az alapmodult online formában végezted el, és még nem folytattad a tanulást.

A shiatsu elsajátításához ugyanis legfontosabb a gyakorlás. A testünknek meg kell tanulnia a laza, harmonikus mozgást, a tudatunknak pedig a jelenlétet ebben a mozgásban.

Tanári vezetést és asszisztenst biztosítunk, és segítséget nyújtunk, bármilyen kérdésed van. A nap célja, hogy legyél nagyobb biztonságban a shiatsu módszereit használva és érezd magad jobban kezelés közben. Így a partnereid is hatékonyabbnak fogják érezni az érintésedet.

Témák:

  • meridiánok, a hara kezelése
  • mozgás, testtartás
  • nyújtások, ringatások

Időpont: május 18. szombat 10-17 óráig

Részvételi díj: hamarosan


Május 19. vasárnap: Csikung gyakorlás a nyárra várva Imre Zolival

Az egész napos gyakorlás délelőttjén a bemelegítés után felelevenítünk néhány technikát a korábbi workshopból, kí-érzékelési gyakorlatokat végzünk, fejlesztjük a figyelmünket és játszunk.

Délután a csikung mélyebb rétegei felé fordulunk: újabb sort tanulunk, megjelennek a különböző lehetőségek a végrehajtásban és belső technikákkal gazdagodunk.

Időpont: Május 19. vasárnap 10-17 óráig

Részvételi díj: hamarosan

A fizikai és szellemi gyakorlást hosszabb-rövidebb meditációs és relaxációs elemek színesítik a nap folyamán. Sűrű lesz. Gyertek!


Ők már ismernek minket

Magas szintű szakmai tanulmányokban van részem

Immáron végzett shiatsu-gyógyászként is azt gondolom, ide visszajárni továbbképzésekre mindenképp hasznos számomra, segít elmélyíteni az eddigi tudásomat és új ismeretekkel továbbfejleszteni magam. Magas szintű szakmai tanulmányokban van részem minden alkalommal.

Fodor Angéla

Sokat ülsz? Fáradt a hátad, merev a nyakad?

Támogasd a feltöltődést, lazítást, a megújulást a do-in gyakorlataival!

Töltsd le az eBook sorozatot, és kezdd el használni a do-in-t még ma!

>