Továbbképzések

TOVÁBBKÉPZÉS, MESTERKURZUS A LEGKIVÁLÓBB HAZAI ÉS KÜLFÖLDI TANÁROK VEZETÉSÉVEL


November 16-18.: TERÁPIÁK TALÁLKOZÁSA A STRESSZ-KEZELÉSBEN

A Nemzetközi Shiatsu Iskola tanárainak közös tanfolyama az iskola fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából

 • Gulyás Viktor: Mi a stressz valójában
 • Pásztor-Vászovics Nóra: Stressz-csökkentő technikák a tanácsadásban
 • Madocsai Eszter: Szembesülés a betegséggel
 • Darin Ági: Craniosacralis technikák és a kínai orvoslás ötvözése a shiatsu terápiában

Tapasztalataink szerint a kezelésre járók 70%-nak életében a stressz a lelkiállapotot alapvetően meghatározza, és a maradék 30%-nál is találkozunk a testben a stressz tüneteivel. Bár shiatsu-kezeléskor az idegrendszer regenerálódását, a stressz okozta problémák oldását minden alkalommal támogatjuk, mégis sokszor érezzük magunkban a szándékot, hogy ezt a hatást a shiatsu eszköztárát kreatívan használva, és különböző terápiás irányzatokkal kiegészítve még konkrétabbá, személyre szabottabbá tegyük. A tanfolyamon a praxisunk és továbbképzéseink során szerzett tapasztalatainkat, kísérletezéseinket és eredményeinket osztjuk meg veletek.

Viktor, november 16. péntek, 9-18 óráig

Mi a stressz valójában, mi zajlik a testünkben, amikor stresszes állapotról beszélünk? Hogyan hat ránk a stresszel kapcsolatos legalapvetőbb érzés, a kiszolgáltatottság érzése? Mik a legújabb kutatási eredmények a vegetatív idegrendszer működésével kapcsolatban?

Az elméleti kitekintést és összefoglalót követően megismerkedünk egy olyan egyszerű, de annál elegánsabb és hatásosabb kommunikációs módszerrel ("Clean Language" - magyarul kb. tiszta nyelvezet, kommunikáció), amivel percek alatt megtudjuk partnerünktől, hol "tárolja" a stresszt a rendszerében. Majd elmélyedünk abban, hogy a kezelés során hogyan dolgozzunk a feszültséggel (jitsu állapottal), ami a stresszre adott elsődleges reakció: felelevenítjük Masunaga mester kyo-jitsu reakcióval kapcsolatos tanításait, illetve megismerkedünk a módszer továbbfejlesztésével (rezonancia vizsgálat). Továbbá megtapasztaljuk, hogy a hara kezelésnek milyen hatása lehet a máshol lévő jitsu területekre.

Nóri, november 17. szombat, 9-13 óráig

Stressz-csökkentő technikák a tanácsadásban. Hogyan kommunikáljunk, milyen szavakkal kérdezzünk, hogyan fogalmazzunk, főleg ha valaki zaklatott, stresszes állapotban van? Szombat délelőtt egy előadáson és helyzet gyakorlatokon keresztül megtanuljuk, hogy mik azok a szuggesztiók és hogyan tudjuk alkalmazni őket. Ezen kívül arról is szó lesz, miként érjük el, hogy a hozzánk fordulók valóban be tudják építeni az életükbe a javasolt változásokat. Olyan technikákat tanulunk, amelyek nem csak a praxisban, de a hétköznapi életünkben is könnyen és hatásosan alkalmazhatók.

Eszter, november 17. szombat, 14-18 óráig

Szembesülés a betegséggel: növekvő félelmek, csökkenő ősbizalom. Megküzdési stratégiák, saját gyógyulásom tapasztalata. Kapcsolódás a partneremhez a kezelésben, az érintés üzenetei, mélysége, a Víz erejének felszabadítása, a "földelés" lehetőségei. Szombat délután szó lesz még saját stresszünkről a terápiás munkában: félelmeink, nehéz esetek, dilemmák, konfrontációk.

Ági, november 18. vasárnap, 9-18 óráig

Craniosacralis technikák és a kínai orvoslás ötvözése a shiatsu terápiában. Hogyan reagálnak a stresszre a fizikai testünket behálózó energiavezetékek. Megismerjük a hat energiatengelyt, és azokat a pontokat, amelyek ellazítják ezeket. A test legmélyebb rétegében található fasciákat lazítjuk craniosacralis technikákkal és akupunktúrás pontokkal. Megtanuljuk, hogyan integráljuk ezeket a technikákat egy shiatsu kezelésbe, figyelembe véve azokat a stresszt jelző tüneteket, amelyekkel a praxisban leggyakrabban találkozhatunk, pl. alvászavarok, emésztési problémák, fejfájás.

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik legalább a II. szemesztert megkezdték vagy elvégezték.

Időpont:

 • November 16-18.

Pénteken, szombaton és vasárnap 9-18 óráig

Árak:

Részvételi díj október 10-ig: 64.000 Ft, október 10. után 69.000 Ft

A tanfolyam díját az alábbi számlaszámra kérjük:
Nemzetközi Shiatsu Iskola, Unicredit Bank
Számlaszám: 10918001-00000080-23530016
IBAN: HU90 1091 8001 0000 0080 2353 0016
SWIFT: BACXHUHB

Visszamondást írásban fogadunk el, legkésőbb a tanfolyam előtt 4 héttel. Ebben az esetben a befizetett díj 95%-át visszafizetjük. A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség.

A résztvevőket a jelentkezés sorrendjében, maximum 22 főig tudjuk fogadni.

Jelentkezés telefonon vagy sms-ben: 70-947-4012
e-mailben: info@shiatsu.hu


December 6.: NYAK ÉS VÁLL WORKSHOP Darin Ágival

Ezen az estébe nyúló délutánon felelevenítjük a nyak és a váll területére ható technikákat, kiegészítjük azokat néhány új gyakorlattal, s nem utolsó sorban levesszük a terhek egy részét a saját vállainkról az egymásnak adott kezelések segítségével.

A workshop témái:

 • a váll ízületeinek átismétlése, s az ezekre irányuló technikák
 • az atlasz szerepe és korrekciója
 • fasciális technikák a váll-nyak régióban
 • kezelés ülésben
 • az I. és II. borda kezelése
 • a legfontosabb pontok átismétlése, amik jól oldják ennek a területnek a merevségeit
 • do-in gyakorlatok

Időpont: december 6. csütörtök, 16:30-20:30

A  workshop ára: 9.000 Ft, jelentkezési határidő: november 28.

Szeretettel várok minden lelkes shiatsu-gyakorlót, aki már legalább az I. szemesztert elvégezte.

Várom kérdéseiteket, javaslataitokat a darina7939@gmail.com címen!

A tanfolyam díját az alábbi számlaszámra kérjük:
Nemzetközi Shiatsu Iskola, Unicredit Bank
Számlaszám: 10918001-00000080-23530016


ELŐZETES: 2019. május 10-12.: REGULATION AND RESILIENCE - INTRODUCTION INTO THE COMBINATION OF SHIATSU AND SOMATIC EXPERIENCING (SE) IN THE TREATMENT OF TRAUMATIC STRESS
Meike Kockrick (Németország) tanfolyama

Fordítás és részletek hamarosan!
 

 

 
Megosztom
 
Az iskola
Képzésnaptár
Képgalériák
Videofilmek
Jelentkezz most!
Rólunk írták
Gyakori kérdések
Blog
Archívum
 


Nemzetközi hírek, szakmai cikkek
Kattintson a letöltéshez!

 

Nemzetközi Shiatsu Iskola | 1111 Budapest, XI. ker. Budafoki u. 9-11. I. em. 2. Tel.: +36-70-947-4012  |  info@shiatsu.hu

Impresszum | Sitemap | Jogi információk | Adatvédelmi nyilatkozat