Shiatsu élő képzés – Alapmodul

Shiatsu Alapmodul - 27 tanóra

Jelentkezz élő képzésünkre, és sajátíts el egy egész testet érintő, egyórás kezelést.


Következő időpont:
2024. április 5-7.

  3  6
Nap
 
  1  9
Óra
 
  3  6
Perc
 
  0  6
Mp..


Mi a shiatsu és miben segíthet neked?

A shiatsu (siacu) a hagyományos kínai orvoslás tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógyító eljárás. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony eszköze.

A shiatsu-terápiában alapvetően az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik. A gyógyulást elősegítő változásokat nem tűszúrással, hanem érintéssel, nyomással valósítjuk meg. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni.

A shiatsu egyéb módszerei is fájdalommentesek, a kezelés kellemes élményt nyújt. Ez erősíti a terápia hatékonyságát, hiszen az ellazult, kényelmes állapot aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszer regenerációs működését, s megteremti a gyógyulás feltételeit.

Mit kell tudni az alapképzésről?

Ezen a két és fél napos tanfolyamon a shiatsu alaptechnikáit sajátíthatod el és egy teljes testkezelést. Ez a gyakorlati rész a legfontosabb az alapmodulon. Szó esik emellett a shiatsu elméleti hátteréről, és megtanulunk az érintéssel kommunikálni, hogy többet tudjunk kifejezni vele, mint ha ösztönösen tennénk. Családi, baráti körben ezt az alapkezelést nagyon jól tudjuk alkalmazni testi-lelki kimerültség és apró fájdalmak enyhítésére, a stresszből fakadó problémák megoldására, gondoskodásunk kifejezésére. Betegségek kezelésére természetesen nem elég az alapkezelés, ahhoz további tanulmányok szükségesek.

Az alapmodul elvégzése után lehet beiratkozni a Shiatsu - gyógyász képzés első moduljára, mely évente kétszer indul, szeptemberben és februárban.

A képzés anyaga az Alapmodulon

  • egy teljes alapkezelés technikáinak és menetének elsajátítása
  • a shiatsu alapvető jellegzetességei és szabályai
  • a kezelés hatásmechanizmusa
  • alapvető ismeretek testünk energia-működéséről
  • Do-in gyakorlatok (gyógyító önmasszázs és meridián-gyakorlatok)
  • A képzés időpontjai

    Az Alapmodul két és fél napos, a következő időpontokból választhatsz:

    • január 12-14.
    • április 5-7.
    • június 14-16.

    Pénteken 16-20, szombaton 9-19, vasárnap 9-17 óráig.
    Gyülekezés minden nap 10-15 perccel a kezdés előtt!

    A képzés helyszíne

    Nemzetközi Shiatsu Iskola 
    1111 Budapest, Budafoki u. 9-11. I. em. 2.

    Szállás a helyszínen

    A vidéki résztvevőknek a helyszínen szálláslehetőséget biztosítunk.
    A szállás díja 2.500 Ft éjszakánként, hálózsákot hozni kell!

    A képzés ára

    Részvételi díj az élő Alapmodulon kedvezmények nélkül:


    65.000 Ft (2.407 Ft/tanóra),


    melyet a jelentkezés után küldött számlaszámra kérünk befizetni.


    Lemondás esetén a befizetett díj 80%-át egy későbbi tanfolyam árába beszámítjuk.

    Tudjuk, hogy elégedett leszel a tanfolyamunkkal, hiszen magasan képzett oktatótól fogsz tanulni. Olyanoktól, akik évek óta naponta használják azt a technikát, amit tanítanak. Ha a 3. nap végén mégis úgy érzed, hogy nem azt kaptad, amit ígértünk, akkor visszafizetjük a teljes tanfolyami díjat.


    KEDVEZMÉNYEK:


    PÁROS AKCIÓ!

    Hozd el az élő tanfolyamra a párodat, a barátnődet vagy a barátodat, vagy hívd el valamelyik ismerősödet, és fizessetek 130.000 Ft helyett 110.000 Ft-ot.

    CSOPORTKEDVEZMÉNY!

    Hívd el az élő tanfolyamra a barátaidat, családtagjaidat, és jelentős kedvezményben részesültök. Legalább három fő együttes jelentkezése esetén fejenként 50.000 Ft a tanfolyam díja.

    KORÁNKELŐ KEDVEZMÉNY! (Csak az élő Alapmodulra)

    Ajándékba kapod Madocsai Eszter Shiatsu - szemlélet és praxis című könyvét, ha a tanfolyam díját az alaptanfolyam kezdete előtt két héttel befizeted. A könyv értéke 4.000 Ft.

    A kedvezmények nem összevonhatók.

    A Magyar Shiatsu Alapítvány indokolt esetben a tanulási költségek bizonyos részét vállalja. A támogatáshoz szükséges igénylőlap, melyet az alapítvány címére kell elküldeni, letölthető innen.

    Amit még a képzéssel kapsz...

    A képzés ára tartalmaz:

    • Egy 7.500 Ft-os do-in bérletet, mely a hétfői esti órákra érvényes, nem névre szóló, így átruházható.
    • Egy 1 évig érvényes 5.000 Ft-os kedvezménykártyát, amelyet az I. modulra vagy a do-in tanfolyamra való jelentkezéskor lehet beváltani.
    • 70% kedvezményt az online tanfolyam árából, amely nagyszerű videós segédanyag a gyakorláshoz. (Aki az I. modulra is jelentkezik, az ajándékba kapja az online tanfolyamot).
    • A 3.000 Ft-os jegyzetet.
    • Kedvezményes ismétlési lehetőséget: bármikor újra eljöhetsz a tanfolyamra egy 5.000 Ft-os regisztrációs díjért.

    Szeretnél betekintést nyerni az alapkezelésbe?

    Nézd meg ezt a rövid videót!

    Shiatsu Alapmodul  - 27 tanóra

    Részvételi díj kedvezmények nélkül

    65.000 Ft

    Az igényelt kedvezményeket a jelentkezési lapon jelölheted be.
    Jelentkezésed követően részletes visszaigazolást küldünk.

    Korábbi résztvevők visszajelzései

    Nagyon élveztem az alaptanfolyamot

    Nagyon élveztem az alaptanfolyamot. Ismétlőként vettem részt rajta, 5 és fél év után kellett felelevenítenem az ismereteimet. Inkább éreztem magam újrakezdőnek, mint ismétlőnek. Aztán hirtelen sok minden "visszajött": amint az első érintések megtörténtek, ismerős volt sok mozdulat, érzés. Azt gondolom, hogy a mai világban érték minden perc, amikor egy jó térben jó célra fókuszálva jót teszünk. Ez engem (legyen az rajzolás, mozgás vagy mozgatás) nagyon feltölt és ezért hálás köszönettel tartozom Eszternek, Áginak és Zolinak és minden csoporttársamnak, akiket ezen a hétvégén megismerhettem. Nagyon jól éreztem magam, és azóta már hat alkalommal gyakoroltam a tanultakat, kivétel nélkül pozitív visszajelzésekkel. S. Anikó

    S. Anikó

    Várom a folytatást

    Az oktatók nyugalmat, harmóniát, szeretetet sugároznak. Nagyon jó a légkör, hangulatos a terem, a mécsesek, a virágok, a lámpák. Stílusos, szép és hangulatos az iskola. Nagyon tetszett, hogy az elméleti és gyakorlati anyag között mozgásos gyakorlatok voltak, így mindig változatos volt. Összességében nagyon jól éreztem magam, nagyon várom a folytatást és remélem mind a 4 szemesztert el tudom végezni.

    Egy hallgató

    Magasan képzett oktatók

    Magasan képzett oktatók, kedves barátságos, családias légkör, jó csapat. Sok barátra leltem.

    Egy hallgató

    Megtapasztalhattam milyen érzés együtt lélegezni másokkal

    Sok csodálatos emberrel találkozhattam, szeretetteljes a légkör. Az emberek segítik egymást történéseit, folyamatait figyelmükkel. Harmóniát békét éreztem a környezetemben. A keleti kultúrát ide varázsoltuk. Nagyon tetszett a közös munka, az átszellemültség. Megtapasztalhattam milyen érzés együtt lélegezni másokkal. Köszönöm!

    Egy hallgató

    Nagyon sokat kaptam a tanfolyami hétvégén

    Kedves Eszter, Ági és Cili! Nagyon sokat kaptam a tanfolyami hétvégén, és minden amit tanítottatok nekem, az megváltoztatja az életemet. Sokat kerestem az utamat, és most azt érzem, hogy végre megtaláltam:):):) A tanítás részletes és türelmes volt, a tanuló társak kedvesek voltak, mindenki figyelt a másikra. A szünetek is mindig elegek voltak a pihenésre, kikapcsolásra, így azt tudom mondani, hogy számomra minden rendben volt. Már 2 kezelést csináltam a fiamnak és egy barátnőmnek, akik nagyon jó visszajelzést adtak arról, amit éreztek. Fontos volt, hogy nem volt semmi zavaró körülmény, nyugalomban, teljes kényelmet kialakítva (ahogy tanítottátok) zajlott a kezelés. Saját magam is egy meditatív állapotba kerültem, amit nagyon fontosnak érzek a kezelés hatékonysága érdekében. KÖSZÖNÖK Mindent! Szeretettel Ölellek Benneteket: Blanka

    Blanka

    Profin megszervezett tanfolyam

    Profin megszervezett tanfolyam, kellemes környezetben. Nagyon jól éreztem magam nálatok ebben a fél évben. Jó arányban szerepelt a képzésben a gyakorlati és az elméleti oktatás. Sokat tanultam magamról, nem csak a testemről!

    Egy hallgató

    Megélni a bizalmat

    Az iskola minden munkatársának köszönöm a gondos és szerető figyelmet, elfogadást, nyitottságot. A magas szakmai színvonal mellett számomra ez a légkör volt még követendő példa, fejlődésre inspiráló hatás. Érezni, hogy a nem tökéletes is elfogadható és szerethető, megélni a bizalmat a fejlődésünkben. Hálásan köszönöm! Nelli

    Nelli

    Jól szerkesztett, jól bemutatott tananyag.

    Jól szerkesztett, jól bemutatott tananyag.

    Egy hallgató

    Az egész tanfolyam alatt éreztem a résztvevők szeretetét

    Legjobban az oktatók nyitottsága, segítőkészsége tetszett. Ez mindenkire átragadt. Az egész tanfolyam alatt éreztem a résztvevők szeretetét, összetartozását.

    Egy hallgató

    Ajánlom mindenkinek, én gazdagabb lettem általa

    Köszönöm Nektek a megnyugtató környezetet és hangulatot és legfőképpen a hiteles tanítást. Ajánlom mindenkinek, én gazdagabb lettem általa.

    Dózsa Márta

    Gyakori kérdések

    Mi az, ami nem kell az alaptanfolyamhoz?

    • Nem kellenek különleges képességek. Nem kell "érezni" az energiát.
    • Nem kellenek anatómiai ismeretek. Amire szükséged lesz, azt megtanítjuk.
    • Nem kell ismerni a meridiánokat vagy az akupunktúrás pontokat. Megtanulásukhoz részletes jegyzetet adunk.
    • Nem kell kiemelkedő fizikai erőnlét. A shiatsu alaptechnikája az ujjnyomás, melyet testsúly áthelyezéssel és nem erőkifejtéssel valósítunk meg.

    Milyen esetben nem nekem való a tanfolyam?

    • Ha azt hiszed, hogy három nap alatt szakmát tanulhatsz.
    • Ha csak az elmélet érdekel. Ebben az esetben viszont vedd meg a könyveinket.
    • Ha bármilyen mozgás nehezedre esik. Nem kizáró ok viszont a hát- vagy derék fájás, mert ezeknek a problémáknak kifejezetten jót tesz a földön végzett mozgás.
    • Ha nem tudsz a tanfolyam egészén részt venni. Az alaptanfolyam tematikáját úgy alakítottuk ki, hogy ne legyen benne üresjárat. Ha nem tudod ezt a két és fél napot rászánni, akkor gyere el inkább a rövidebb shiatsu praktikára.
    • Ha a tanfolyamon kívül nem akarod használni a tanultakat. A képzés alatt nagyon sok technikát tanítunk, ezeket fontos otthon is gyakorolni, hogy valóban elsajátítsd azokat. Az ismerőseid és a családod biztosan örülni fognak, ha kezeled őket.
    • Ha nem viseled el, hogy mások megérintsenek. A tanfolyamon egymáson gyakorolnak a résztvevők, így mindenki ad és  kap is kezelést. Ez az aktív és passzív tapasztalat nagyon hatékony a tanulás szempontjából. Ha számodra problémás az érintés, akkor először inkább az egyéni terápiát javasoljuk.

    Szeretném a shiatsut megtanulni, de nincs semmilyen előképzettségem. Jelentkezhetek így is a tanfolyamra?

    A shiatsut bárki megtanulhatja, nincs szükség előképzettségre, csupán nyitottságra és figyelemre. Vágjon bele bátran!

    Mit fogok tudni, ha elvégzem az alaptanfolyamot?

    A háromnapos hétvégén egy egész testet érintő, egyórás shiatsu-kezelést tanulunk meg. Ez a gyakorlati rész a legfontosabb az alaptanfolyamon. Szó esik emellett a shiatsu elméleti hátteréről, testünk energiaműködéséről, az érintés szabályairól és az intuíció használatáról. Megtanulunk az érintéssel kommunikálni, hogy többet tudjunk kifejezni vele, mint ha ösztönösen tennénk.
    Az egyórás kezelés első részében a partnerünk hátát és lábát masszírozzuk meg, de nem gyúrásos módszerrel, hanem különleges, nagyon kellemes ringatásokkal és nyomásokkal. A Hólyag meridiánt kezeljük, végig a gerinc mellett és a láb hátsó részén. A második részben partnerünk karját és kezét masszírozzuk, itt a Szív meridiánt harmonizáljuk a nyomásokkal. Ezt követően a vállat és a nyakat kezeljük ülő helyzetben, olyan akupunktúrás pontokat érintve, amelyek az itteni feszültségeket, merevségeket csökkentik. A folyamat a fej és az arc kezelésével fejeződik be.
    Családi, baráti körben az alapkezelést nagyon jól tudjuk alkalmazni testi-lelki kimerültség és apró fájdalmak enyhítésére, a stresszből fakadó problémák megoldására, gondoskodásunk kifejezésére. Betegségek kezelésére természetesen nem elég az alapkezelés, ahhoz további tanulmányok szükségesek.

    Ha az alaptanfolyamot nem az Önök iskolájában végzem el, de a további szemesztereket szeretném Önöknél folytatni, elfogadják-e az elvégzett alaptanfolyamot, vagy ismételnem kellene?

    A máshol végzett alaptanfolyamot akkor tudjuk elfogadni, ha azt olyan tanár tartotta, aki a mi képzési rendszerünket követi, és elvégezte nálunk a tanártréninget. A honlapunkon meg lehet nézni az alaptanfolyami oktatók menüpont alatt, hogy kik ők. Ha más tartja a tanfolyamot, vagy ha nem a mi képzési rendszerünk szerint folyik az oktatás, akkor sajnos nem lehet a mi iskolánkban folytatni a tanulást, mert a képzésünk az alaptanfolyam tematikájára épül. Fontos, hogy mindenki ismerje az ott tanultakat, aki az első szemeszterre jön.
    >