Tanulói vélemények

* Kedves Eszter, Ági és Cili! Lehet, hogy nem egyszerű megfogalmazni, hogy mit kerestem én nálatok és mit találtam, tanultam. Ugyanúgy nem egyszerű, mint ahogy az egyes szemeszterek végén tudni véltem, hogy mit tanultam, pedig csak a legvégére állt össze, hogy mi is az a csoda, amiért hozzátok kellett jönnöm, mert nagy valószínűséggel máshol nem kaphattam volna meg. Ez az esszenciális érintés varázsa. Én ezt tanultam négy szemeszteren keresztül, Ezt csiszoltátok aprólékos kitartással bennünk, míg hosszú idő és gyakorlat után elsajátítottuk. Én abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy sok helyen tanulhattam sokat. Külföldön és Magyarországon. Fantasztikus kezeléseket, látványos fogásokat és nagyszerű elméleteket. De ezek a nagyszerű kezelések, fogások ez érintés nélkül csak puszta testgyakorlás, míg az esszenciális érintés birtokában a legegyszerűbb kezelés is csodává válik. Amikor a vendégeink tágra nyílt szemmel kelnek fel "Hát ez hogy csinálta?" kérdéssel. Ez az érintés, ez a megfoghatatlan és megfogalmazhatatlan nagy jó a lényeg. A semmi és minden. Mert nélküle a minden is semmi és vele a semmi is minden, minden kaput megnyitó csoda. Ha az ember elsajátította, minden érintés: egy szó, egy hang, egy mosoly, vagy testtartás akár, bármi. Ennek a magját hoztam el az alaptanfolyamról, és ezért kellett újra meg újra eljönnöm, mert újra és újra visszahozott, hogy végül kiteljesedjen a kezetek alatt és hogy teljesen megváltoztassa az életemet. És ha most csak annyit írok: köszönöm, az olyan semmi — és mégis minden. Tóni

* Nagyon élveztem az alaptanfolyamot. Ismétlőként vettem részt rajta, 5 és fél év után kellett felelevenítenem az ismereteimet. Inkább éreztem magam újrakezdőnek, mint ismétlőnek. Aztán hirtelen sok minden "visszajött": amint az első érintések megtörténtek, ismerős volt sok mozdulat, érzés. Azt gondolom, hogy a mai világban érték minden perc, amikor egy jó térben jó célra fókuszálva jót teszünk. Ez engem (legyen az rajzolás, mozgás vagy mozgatás) nagyon feltölt és ezért hálás köszönettel tartozom Eszternek, Áginak és Zolinak és minden csoporttársamnak, akiket ezen a hétvégén megismerhettem. Nagyon jól éreztem magam, és azóta már hat alkalommal gyakoroltam a tanultakat, kivétel nélkül pozitív visszajelzésekkel. (S. Anikó)

* Bő fél éve még azt sem tudtam, mi az a shiatsu. Annyira nem, hogy amikor kaptam egy tippet arra vonatkozóan, hogy segíthet a kisfiamnak, gyanakodva annyit mondtam, rendben, de csak azután, hogy rajtam kipróbáljuk. És ez lett az év legjobb döntése a részemről. A próbakezelés alatt bevillant egy gondolat, hogy ezt nekem meg kell tanulnom, és 2 hét múlva ott ültem az alaptanfolyamon, a legnagyobb nyári hőség kellős közepén. A harmadik nap végén biztosan tudtam, hogy én ezt tovább akarom tanulni, mert segíteni fog. Így lett.

Mit adott nekem az I. szemeszter? Annyit vártam tőle csak, hogy segíthessek a kisfiamnak, és a családtagjaimnak, de ennél jóval többet kaptam. Hálás mosolyokat a családtagoktól és az ismerősöktől. Örömet, hogy segíthettem, amikor láttam, hogy egy-egy kezelés, az érintés varázsa átsegítette őket egy testi vagy éppen lelki mélyponton, nehéz pillanaton… De ezen túlmenően azt hiszem, én kaptam a legnagyobb ajándékot a shiatsutól. Olyan ajándékot, amire egyáltalán nem számítottam. A shiatsu hatására hosszú kihagyás után újra az életem része lett a rendszeres mozgás. A kezelések rám is hatottak, egy-egy kezelés után én is kisimultam, jobban éreztem magam. A szemeszter végére sok egyéb mellett testileg-lelkileg erősebb, rugalmasabb, lazább lettem. Ezt köszönöm a shiatsunak és főként nektek, kedves tanáraim. Szeretettel: Feketéné Kocsis Krisztina

* A Nemzetközi Shiatsu Iskolában az elméleti oktatás mindenki számára ugyanaz. Ami mégis egyedivé és sajátossá tesz minden együtt töltött pillanatot az iskolában, az a gyakorlat maga, a shiatsu művelése, átélése, megtapasztalása. A közösség öröme. Számomra az első pillanattól világos, hogy van a tanárokban, a termekben, és az oktatásban is valami igazán különleges: Harmónia. Jelenlét. (A shiatsu szellemisége megelevenedik a falak közt). Amitől a tanítás és tanulás folyamata a legtöbbé válik, amivé csak válhat. Nagyon hálás vagyok, hogy itt tanulhatok. :) Az iskolát csak ajánlani tudom mindenkinek, akiben van kíváncsiság arra - hogy mi is a shiatsu. Én első két szemesztert végeztem és nagyon sok pozitív, egészségi javulásról is szóló visszajelzést kapok. Alig várom a harmadik szemesztert! (Fazekas Éva)

* Egy hely, ahol kerek világ, mert Te vagy a világ. Kipihenten jöttem el ma este, és jöttem haza aludni, folytatni a pihenést. Köszönöm! (Salamon Anikó)

* Szuper hely, kiváló oktatókkal! Köszönöm Eszter, hogy nálad tanulhattam. Mindenkinek csak ajánlani tudom! (Kántor Tímea)

* Köszönöm szépen ezt a csodás két napot Nektek, már most hihetetlenül fel van töltve bennem a Tűz elem, annak minden pozitív hozományával és még nincs is vége a hétvégének. (Papp Krisztina)

* Nagyon köszönök mindent! a Tanítóknak, a Segítőknek, a Résztvevőknek... hálás köszönet... és áldás. Mindenkinek szeretettel ajánlom az iskolát. (Szabó Ágnes)

* Köszönöm Nektek a megnyugtató környezetet és hangulatot és legfőképpen a hiteles tanítást. Ajánlom mindenkinek, én gazdagabb lettem általa. (Dózsa Márta)

* Kedves Eszter! Nagyon köszönöm a vizsgázási lehetőséget és köszönöm azt is, hogy a gyakorlatok átbeszélésével sok segítséget kaptam a további gyakorláshoz. Ez nagyon hasznos, hogy részletesen kielemeztük, mert sok dologra felhívja a figyelmet. Így ki tudja javítani az ember ahol hiányosságok vannak, vagy nem annyira figyelt oda eddig. Csak jó véleményem van az oktatásról és az oktatók segítőkészségéről. Szép napokat kívánok szeretettel: Nádasné Török Irén Szolnokról

* Kedves Eszter! Bár természetesen az elégedettségi kérdőívet is kitöltöttem, s mindenhol 5-öst (mert 6-os, 7-es már nem volt) jelöltem be, ezúton is szeretném megköszönni az elmúlt hétvégét. Fantasztikusan éreztem magam. Ahogyan a Vipassana meditáción is mindenki fiatalabb nálam, itt is én voltam a legidősebb. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy elmentem a tanfolyamra, sokat tanultam, jó volt találkozni sok kedves emberrel, s kicsit megismerkedni velük, főleg érintéseken, de szavakon keresztül is. A Do-in varázslatos volt!!!! Neked, Nórinak, és kedves segítőtöknek, Évinek is hálásan KÖSZÖNÖM!!!! Belső harmónia, béke, szeretet-kisugárzás, empátia, segítőkészség, elfogadás - mindezeket megtapasztalhattam, köszönöm! (H. F. Beáta)

* A hétvégén Herbert, az ausztriai vendégtanár beavatott bennünket a shiatsu élettel teli, végtelen lehetőségeinek világába. Mindannyiunkból kreativitás, bátorság és vitalitás szabadult fel. (Nagy Eszti, III. szemeszter)

* Kedves Cili! Kérlek, tolmácsold legteljesebb köszönetemet, Madocsai Eszternek, és Vászovics Nórinak az októberi alaptanfolyamért. Nehéz megfogalmazni, de a technikai tudáson, oktatáson kívül valami más is átjött, ami ebben a nagyon rövid időtartamban is nagy hatással volt rám, és amitől valahogy több lettem. Talán a belső harmóniájuk és ennek kisugárzása, meg talán más is tette, de a rákövetkező zsúfolt és kemény munkanapokat fáradság nélkül, örömmel tudtam teljesíteni. A kezeléseimet eddig is jól tudtam végezni, de a klienseim valahogy nyitottabbak lettek és sokkal több őszinte örömöt adtak vissza, mint eddig. Nagyon sokat kaptam tőletek, nagyságrenddel többet, mint vártam. Dacára annak, hogy az első két napban többször is közelébe kerültem a feladásnak, a harmadik csak örömet hozott. Túl vagyok az eső shiatsu kezelésen, ami nekem is és a kezeltnek is örömet szerzett. Köszönöm mindanyiótoknak! Ennek szellemében szeretnék az első szemeszteren részt venni, amelyik hétfőnként lenne. Nekem a hétvége munkanap ezért ez a megoldás lenne jó. Erről kérnék minden információt, hogy idejében tudjak jelentkezni. Igaz a családban még kampányolnom kell egy kicsit, de nagyon szeretném, ha sikerülne. Üdvözlettel: Szittár Tóni

* Nagyon köszönöm a DO IN tanfolyamot, csodásan éreztem magam minden napján és nagyon sok dolgot tanultam, még a tananyagon kívül is! Nagyon hálás vagyok érte! (Bekecs Szilvia)

* Sok csodálatos emberrel találkozhattam, szeretetteljes a légkör. Az emberek segítik egymást történéseit, folyamatait figyelmükkel. Harmóniát békét éreztem a környezetemben. A keleti kultúrát ide varázsoltuk. Nagyon tetszett a közös munka, az átszellemültség. Megtapasztalhattam milyen érzés együtt lélegezni másokkal. Köszönöm!

* Legjobban az oktatók nyitottsága, segítőkészsége tetszett. Ez mindenkire átragadt. Az egész tanfolyam alatt éreztem a résztvevők szeretetét, összetartozását.

* Hiteles oktatók szakmai és emberi szempontból egyaránt.

* Jól felépített időbeosztás, pontos kezdés és befejezés. Intenzív volt nagyon mégsem fáradtam el, feltöltődve mentem haza vasárnap este. Biztosan visszatérek hozzátok.

* A tanfolyam leginkább abban segített hogy visszatérjek a testemhez, otthon érezzem magam benne, sőt szeressem.

* Bensőséges szeretetteli légkör vett minket körül. Türelmes, segítőkész tanárok, érthető magyarázatok.

* Profin megszervezett tanfolyam, kellemes környezetben. Nagyon jól éreztem magam nálatok ebben a fél évben. Jó arányban szerepelt a képzésben a gyakorlati és az elméleti oktatás. Sokat tanultam magamról, nem csak a testemről!

* Hangulatos környezet, virágok, gyertyák - szeretek itt lenni.

* Nekem nagyon tetszett  az egymáson való gyakorlás lehetősége, és hogy személyesen adhattunk egymásnak gyógyító kezelést.  A privát kérdésekre, problémákra is kielégítő választ, olykor kezelést is kaptam. Jó volt, hogy minden kezelést megbeszéltünk, mindenki véleményére és kérdéseire volt idő.

* Magasan képzett oktatók, kedves barátságos, családias légkör, jó csapat. Sok barátra leltem.

* Nagyon tetszett, hogy nem voltak üresjáratok, mindig új dolgokat tanultam és hallottam. Jó volt az aktív tanulás.

* Sok minden tetszett, de legjobban ezek:

  • oldott, barátságos volt a légkör, mindenki nyitott volt a többiek felé;
  • különböző gyakorlások, mint Do-in, meditáció, relaxáció;
  • tanáraink kiváló felkészültsége és kedves nyitott hozzáállása;

* Az oktatók nyugalmat, harmóniát, szeretetet sugároznak. Nagyon jó a légkör, hangulatos a terem, a mécsesek, a virágok, a lámpák. Stílusos, szép és hangulatos az iskola. Nagyon tetszett, hogy az elméleti és gyakorlati anyag között mozgásos gyakorlatok voltak, így mindig változatos volt. Összességében nagyon jól éreztem magam, nagyon várom a folytatást és remélem mind a 4 szemesztert el tudom végezni.

* Őszintén szólva túlszárnyalta a várakozásaimat. A legnagyobb pozitívum az iskola szellemisége, bárcsak ilyen lenne minden oktatási intézmény! Az iskolával való találkozás szerintem sokaknak adott már és fog erőt adni ahhoz, hogy jobb, egészségesebb és teljesebb életet tudjanak élni.

* Eddigi legjobb tanfolyamom!

* Tisztelettel köszönöm mindhárom nap törődését, tanítását, és mindazt, amire szavakat nem találok, de élmények és érzések formájában magammal viszek!

* Köszönet érte, hogy szerveztetek ilyen "Családi shiatsu" hétvégét, és hogy részese lehettem! Az a harmónia, béke, amit a három nap adott, és a többi tudás, amit kaptunk, nagy többletet, megerősítést jelent. Köszönöm!

* Az oktató személye egyszerűen magával ragadó! Nyugodt, kiegyensúlyozott, tele szeretettel! (És persze tudással.) Gratulálok neki, és köszönöm, hogy itt lehettem!

* Minden elismerésem az iskola színvonaláért. Jó érzés ide járni!

* Jól szerkesztett, jól bemutatott tananyag.

* Nem volt kihasználatlan idő, maximális volt a figyelem nem csak a csoportra, hanem az egyénekre is. Már az első nap után "kezelést" tudtam adni!

* Nagyon alapos, figyelmes és segítőkész az oktatás.

* Észre sem vettem az idő múlását, egyre frissebb lettem.

* Sokkal többet tanultam itt, mint amire eredetileg számítottam.

* Számomra a valódi hozzáértés egyik jele volt már az alaptanfolyamtól kezdődően a jó időkihasználás, a korrekt tervezés és pontosság.

* Maximális figyelem és tudás, precíz, barátságos tanítás, alapos, szemléletes képzés, kiváló oktatók és bemutatók.

* Pontos, részletekbe menő segítséget kaptunk a kezelés gyakorlati megvalósításához.

* Pontos, hiteles, lelkes oktatást éltem meg az egész szemeszter idején.

* Sok iskolát elvégeztem már, de itt kaptam a legtöbbet minden szempontból.

* Jó a csapat, és nagy hatással van rám.

* Tökéletesen megvalósult időben, tudásanyagban, ami a programban szerepel.

* A legmagasabb fokú szakmai tudás érzékelhető, mindenkinek sikerült valamilyen szinten elsajátítania a tanultakat.

 
Megosztom
 
Az iskola
Képzésnaptár
Képgalériák
Videofilmek
Jelentkezz most!
Rólunk írták
Gyakori kérdések
 

Masszázsképzések óraszámai
Kattintson a nagyobb méretért!

 

Nemzetközi Shiatsu Iskola | 1111 Budapest, XI. ker. Budafoki u. 9-11. I. em. 2. Tel.: +36-70-947-4012  |  info@shiatsu.hu

Impresszum | Sitemap | Jogi információk